Δίαιτα με κοτόπουλο και μανιτάρια λεμονάτο αλα Χούμπλικ

κοτόπουλο με μανιτάρια λεμονάτο χούμπλικ

Η τεχνική για δίαιτα του Χούμπλικ μπορεί να είναι παρεξηγημένη, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλή και αποτελεσματική. Εξερευνήστε μια νέα γευστική προσέγγιση στη διατροφή σας με αυτό το πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Απολαύστε αυτήν τη λεμονάτη και νόστιμη συνταγή, που ενσωματώνει τη φιλοσοφία της δίαιτας Χούμπλικ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με μανιτάρια λεμονάτο Χούμπλικ

Πριν σας δώσουμε την απλή αλλά αποτελεσματική αυτή συνταγή (από ιδία πείρας μιλώ), θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια για την τεχνική αυτή δίαιτας. Η τεχνική δίαιτας του Χούμπλικ είναι μια παρεξηγημένη από πολλούς μέθοδος και όχι άδικα. Η θεραπεία αλλά και οι μέθοδοι που εφαρμόζει είναι “εκτός πεπατημένης λογικής”. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν είναι ευρέως γνωστός τόσο ο ίδιος όσο και οι μέθοδοι του. Βασίζεται κυρίως σε ψυχολογικούς αλλά και διατροφολογικούς παράγοντες. Εμείς, μέσα από αυτή τη σειρά διαιτητικών συνταγών, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για όσους φίλους και φίλες θέλουν να τις ακολουθήσουν.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • κοτόπουλο – 1 τεμ. μέτριο σε μερίδες με την πέτσα του
  • μανιτάρια – 1 κιλό (φρέσκα ή κονσέρβα)
  • λεμόνι – 1-2 σε χυμό
  • κύβος – 1 τεμ. κότας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κρεμύδι – σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε πλατιά κατσαρόλα ή στην χύτρα βάζουμε πρώτα τα μανιτάρια χωρίς λάδι να σοταριστούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε να ξεκολλήσουν τα μανιτάρια από τον πάτο και ρίχνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου να σοταριστούν ελαφρά κι αυτές.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κρεμμύδι και σκόρδο αν θέλουμε.
  4. Αφού σοταριστούν και πάρουν ρόδινο χρώμα τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
  5. Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κοτόπουλο για να βράσει καλά.
  6. Ρίχνουμε και τον κύβο και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας για 1 ώρα και 15 λεπτά ή κλείνουμε την χύτρα για 25 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  7. Αφού βράσει το κοτόπουλο ελέγχουμε να έχει μείνει λίγη σάλτσα στο φαγητό και να μην είναι νερουλό.
  8. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Αμερικάνικη

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης