Σοκολατένια στολίδια

Please follow and like us:

Σοκολατένια στολίδια
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι σίτου
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 σακουλάκι βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Επίσης: Σακούλες κατάψυξης, χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
  1. Τεμαχίζετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Κόβετε το κρύο βούτυρο σε κύβους, το ανακατεύετε ζυμώνοντας με το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα μέχρι να γίνει λείο μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη σε μερίδες ανάμεσα σε δύο κομμένες σακούλες κατάψυξης σε πάχος χιλ. και κόβετε μεγάλα στολίδια με κουπ-πατ ή μαχαίρι. Τα τοποθετείτε στην κατάψυξη τυλιγμένα στις σακούλες για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια κάνετε τρύπες για να τα κρεμάσετε και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περ. 15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Κοσκινίζετε την άχνη και την ανακατεύετε με λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο. Το τοποθετείτε σε μία σακούλα κατάψυξης, την κλείνετε καλά και κόβετε μία μικρή γωνία. Διακοσμείτε τα στολίδια με σχέδια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα κρεμάτε με κορδέλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή σε δώρα.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση