Τούρτα Χριστουγεννιάτικη: δώστε γεύση στις γιορτές

Τούρτα Χριστουγεννιάτικη: δώστε γεύση στις γιορτές

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια λαχταριστή τούρτα ζύμης με μαρμελάδα βερίκοκου και μαρζιπάν, διακοσμημένη με μπισκοτάκια και κεριά για να μοιάζει με ένα γενέθλιο κέικ.

Αυτή η συνταγή για τούρτα, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό που μπορεί να στολίσει το τραπέζι σε εορταστικές περιστάσεις. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της συνταγής:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τούρτα Χριστουγεννιάτικη

Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 16 κομμάτια

Υλικά

Ζύμη:

  • 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • το ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας ρούμι
  • 5 αυγά
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια κορν-φλάουρ
  • 34 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

Γαρνιτούρα:

  • 100 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές σούπας ρούμι
  • 100 γραμμάρια Marzipan
  • κόκκινη και πράσινη χρωστική ύλη τροφίμων
  • 16 μπισκοτάκια με τρύπα στην μέση
  • κουβερτούρα ή έτοιμο γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και την άχνη. Ρίξτε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το ρούμι. Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει το μίγμα ομοιογενές.
  2. Ρίξτε μετά ένα-ένα τα αυγά. Κοσκινίστε πάνω από το μπολ το αλεύρι και το κορν-φλάουρ και τέλος την κρέμα γάλακτος.
  3. Βουτυρώστε ένα στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 26 εκ, στρώστε με λαδόχαρτο, ρίξτε πάνω 3-4 κουταλιές σούπας από το μίγμα, στρώστε με μαχαίρι ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση ζύμης πάχους 3-4 χ/στων.
  4. Ψήστε τη λεπτή αυτή στρώση κάτω από το γκριλ του φούρνου. Αφού ψηθεί στρώστε ξανά μια λεπτή στρώση ζύμης και ψήστε και πάλι. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, έως ότου χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη.
  5. Αφήστε την τούρτα να κρυώσει και καλύψτε την με μαρμελάδα. Ανακατέψτε 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη με το ρούμι και καλύψτε την τούρτα παντού. Την υπόλοιπη ζάχαρη αναμίξτε με το Marzipan και βάλτε τη ροζ χρωστική ύλη σε 3 κουτ σούπας του μίγματος, το υπόλοιπο βάψτε το πράσινο.
  6. Ανοίγετε φύλλο το πράσινο Marzipan και κόβετε το έλατο, από το ροζ Marzipan κάνετε αστεράκια. Κολλάτε, βουτώντας τα σε λιωμένη κουβερτούρα τα μπισκοτάκια. Από το κόκκινο Marzipan σχηματίζετε τις φλόγες των κεριών.

Notes

Όσον αφορά τα διατροφικά στοιχεία, είναι δύσκολο να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ποσότητα υλικών που χρησιμοποιήσατε. Επίσης, η ποσότητα της μαρμελάδας βερίκοκου και της ζάχαρης άχνης για τη γαρνιτούρα θα επηρεάσει το συνολικό περιεχόμενο σε ζάχαρη της συνταγής. Γενικά, αυτή η συνταγή είναι πλούσια σε ζάχαρη λόγω της ζάχαρης και της μαρμελάδας που χρησιμοποιούνται.

Για ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα διατροφικά στοιχεία, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαχείρισης διατροφικών στοιχείων, όπως έναν online υπολογιστής διατροφικών στοιχείων, προκειμένου να προσδιορίσετε τις ακριβείς ποσότητες θερμίδων, υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λίπους ανά μερίδα.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 420

Keywords: Τούρτα, Χριστουγεννιάτικη

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης