Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Please follow and like us:

ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Προετοιμασία: 1½ ώρα Ψήσιμο: 8 ώρες για δύο πουτίγκες σε δοχεία χωρητικότητας 0,6 λίτρων το καθένα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 2 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 φλιτζ. σκουρόχρωμη ζάχαρη
  • 7½ φλιτζ. αλεύρι
  • 3 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • 3 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
  • 1 φλιτζ. κόντιτα (φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα)
  • 5 αυγά
  • 4-5 κ.σ. μέλι
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλα και μοσχοκάρυδο κοπανισμένα
  • 400 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί τριμμένη
  • 1 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 3 κ.σ γάλα
  • 7-8 ροδέλες πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Πλένετε και στεγνώνετε τις σταφίδες και τις αναμιγνύετε με τα κόντιτα.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και κατόπιν ένα ε'να τ' αυγά. Ρίχνετε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-αυγών μαζί με την ψίχα τον ψωμιού, τις σταφίδες και τα κόντιτα, το κονιάκ και το γάλα. Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλείφετε με βούτυρο 2 φόρμες για πουτίγκα. Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και τις σκεπάζετε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και από πάνω με αλουμινόχαρτο που δένετε καλά με σπάγκο για να μη μετακινηθεί.
  4. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα, τοποθετείτε επάνω τις φόρμες και ρίχνετε στην κατσαρόλα ζεστό νερό που θα πρέπει να φτάνει μέχρι το μισό ύψος από τις φόρμες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις πουτίγκες να ψηθούν επί 6 (!) ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό μόλις αυτό εξατμίζεται. Ξεσκεπάζετε τις πουτίγκες και τις ξανασκεπάζετε με στεγνή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Τις διατηρείτε σε δροσερό μέρος για 25-30 μέρες.
  5. Για να τις σερβίρετε τα Χριστούγεννα θα τις ζεστάνετε στον ατμό 1½ - 2 ώρες και θα τις γαρνίρετε με ροδέλες πορτοκαλιού.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η παραδοσιακή εγγλέζικη πουτίγκα πρέπει να ψηθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη γιορτινή μέρα, για να έχει το χρόνο να ωριμάσει.!!!!!

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση