Μακαρόνια τεμπάλ: λαχταριστή και πλούσια σε γεύση συνταγή

μακαρόνια τεμπάλ

Τα Μακαρόνια Τεμπάλ είναι μια λαχταριστή και πλούσια σε γεύση συνταγή που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας. Με μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή μαγειρική, αυτή η συνταγή συνδυάζει τα μακαρόνια με μια πλούσια μπεσαμέλ, ζαμπόν ή μπέικον, και τυρί, δημιουργώντας ένα εκπληκτικά νόστιμο αποτέλεσμα. Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής για ένα φαγητό που θα ικανοποιήσει την όρεξη και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μακαρόνια τεμπάλ

Μακαρόνια τεμπάλ για 4-6 άτομα

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά Νο 2
  • 1 δόση μπεσαμέλ (Βλέπε σάλτσες)
  • 1 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φετάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 400 γραμμάρια τοματοπολτό
  • 1/4 του φλιτζάνια βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο βασιλικό. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά. Ανακατεύετε τα μακαρόνια με την μπεσαμέλ. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και βάζετε μια στρώση μακαρόνια με μπεσαμέλ, προσέχοντας ώστε τα μακαρόνια να τοποθετούνται σε ομόκεντρους κύκλους μέσα στη φόρμα. Σκορπίζετε το 1/2 από το ζαμπόν ή το μπέικον και τη μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνετε άλλη μια στρώση μακαρόνια με μπεσαμέλ και σκορπίζετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το υπόλοιπο ζαμπόν ή μπέικον και τέλος βάζετε την τελευταία στρώση ζυμαρικών και μπεσαμέλ. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ταψί που περιέχει καυτό νερό και ψήνετε σε μπεν μαρί στους 180°C, 30′-35′.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής:
  3. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό, αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε 30′. Ξεφορμάρετε το τεμπάλ και το περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης