Ρολό γαλοπούλας γεμιστό: ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Ρολό γαλοπούλας γεμιστό: ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Το ρολό γαλοπούλας γεμιστό είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα για τις γιορτές. Η γέμιση με ρύζι, μανιτάρια, κρεμμύδι και μαϊντανό είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Η σάλτσα που συνοδεύει το ρολό γαλοπούλας είναι κρεμώδης και αρωματική.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολό γαλοπούλας γεμιστό

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 250 γραμμάρια τυρί καπνιστό
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
  • 80 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 23 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 125 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φιλέτο της γαλοπούλας κατά μήκος και το ανοίγετε για να γίνει παραλληλόγραμμο. Το χτυπάτε για να γίνει πιο λεπτό.
  2. Κόβετε το τυρί σε μακρόστενα κομμάτια. Απλώνετε το φιλέτο πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο.
  3. Τοποθετείτε τα κομμάτια του τυριού κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  4. Γυρίζετε το φιλέτο της γαλοπούλας με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και σχηματίζετε ένα ρολό. Κλείνετε το ρολό στις άκρες με οδοντογλυφίδες για να μη φύγει το τυρί με το ψήσιμο και το δένετε με σπάγκο.
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το βούτυρο στο ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Βάζετε το ρολό στο τηγάνι και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, φροντίζοντας να το γυρίζετε για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  6. Όταν ροδίσει, το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία το ρολό για 35′-40′.
  7. Προς το τέλος ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Σερβίρετε το ρολό με τη σάλτσα του και συνοδεύετε προαιρετικά με αρακά και καλαμπόκι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης