Χοιρινό ρολό γεμιστό: μια προσιτή γευστική απόλαυση

χοιρινο ρολο

Το χοιρινό ρολό γεμιστό είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως γιορτινό τραπέζι. Η γέμιση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σε αυτή τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε μια κλασική γέμιση με ρύζι, κάστανα, δαμάσκηνα και μπαχαρικά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Σας αρέσει το ρολό χοιρινό; Σε ποιον δεν αρέσει; Κάντε λοιπόν το δικό σας γεμιστό ρολό, ακολουθώντας την συνταγή που σας παρουσιάζουμε για σήμερα για 6-8 άτομα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1400 γραμμάρια χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο φέτα)
  • 20 δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι) μουλιασμένα σε λίγο κρασί
  • 20 κάστανα βρασμένα
  • 60 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 23 χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιές σούπας της σοι/πας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη γούστερ σος
  • σακούλα ψησίματος

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό του χοίρινου. Απλώνετε στη σχισμή λίγο μέλι και λίγη μουστάρδα. Κατόπιν βάζετε αρκετά δαμάσκηνα, κάστανα, το κουκουνάρι και τους χουρμάδες. Δένετε το χοιρινό σε ρολό και το τοποθετείτε σε σακούλα ψησίματος, αφού το βουτυρώσετε και το αλατοπιπερώσετε εξωτερικά.
  2. Χτυπάτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο μέλι με την υπόλοιπη μουστάρδα, το λάδι και την γούστερ σος και ρίχνετε το μείγμα στη σακούλα. Προσθέτετε στη σακούλα τα δαμάσκηνα και τα κάστανα που περίσσεψαν. Τη δένετε, την τοποθετείτε σε ταψί και κάνετε 2-3 τρύπες με οδοντογλυφίδα.
  3. Ψήνετε το φαγητό 1 ώρα και 10′. Κατόπιν ανοίγετε προσεκτικά τη σακούλα και σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες.
  4. Συνοδεύετε με τη σάλτσα του.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour 10 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης