Χοιρινό σε ρολό με πορτοκάλι: συνταγή με Αρώματα και Γεύση

Χοιρινό σε ρολό με πορτοκάλι: συνταγή με Αρώματα και Γεύση

Ανακαλύψτε μια διαφορετική διαδικασία μαγειρέματος χοιρινού στον φούρνο που συνδυάζει την απολαυστική γεύση του ψαχνού χοιρινού με την ζουμερή γεύση του πορτοκαλιού. Ακολουθώντας τις οδηγίες μας, μπορείτε να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους γευσιγνώστες. Το χοιρινό τυλίγεται με μπέικον και με αρωματικά συστατικά. Σερβίρετε ένα πλούσιο γαστρονομικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μια διαφορετική διαδικασία για μαγείρεμα χοιρινού στον φούρνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό ψαχνό χοιρινό σε ρολό
  • 160 γραμμάρια μπέικον
  • 34 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3 πορτοκάλια
  • 60ml βερμούτ
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρυπάτε σε διάφορα σημεία του χοιρινό και βάζετε στις σχισμές λίγο δεντρολίβανο και λίγο σκόρδο.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο ατούς 220’. Τυλίγετε το ρολό με τις φέτες μπέικον και τις συγκρατείτε, δένοντας σφιχτά το κρέας με σπάγκο. Ψήνετε το κρέας σε μικρό ταψί 10′-15′, στους 220΄.
  3. Κατόπιν περιχύνετε με το βερμούτ και τα 3/4 από το κρασί. Προσθέτετε και λίγο ζωμό λαχανικών και ψήνετε 1 ώρα στους 180΄.
  4. Αφαιρείτε τις φλούδες από τα δύο πορτοκάλια και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Στύβετε τα δυο πορτοκάλια για να πάρετε το χυμό τους και κόβετε το τρίτο σε λεπτές ροδέλες.
  5. Ανοίγετε το φούρνο και αφαιρείτε από το κρέας το μπέικον και τον σπάγκο.
  6. Περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο 45′ ακόμη.
  7. Αφήνετε το φαγητό μέσα στο ζεστό φούρνο 15′.
  8. Κατόπιν φιλτράρετε το ζουμί από το ταψί. Ζεματάτε 2′-3′ τις φλούδες πορτοκαλιού μέσα σε νερό και τις στραγγίζετε. Τις βράζετε 3′ ακόμη, μέσα στο φιλτραρισμένο ζωμό.
  9. Τοποθετείτε σε πιατέλα το κρέας, το κόβετε φέτες και περνάτε με το ζουμί και τις φλούδες.
  10. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις ροδέλες πορτοκαλιού. Σβήνετε με λίγο ζωμό λαχανικών και το υπόλοιπο κρασί. Τις βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  11. Σερβίρετε τις ροδέλες πορτοκαλιού γύρω από το κρέας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Αμερικάνικη

Keywords: Χοιρινό, πορτοκάλι

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης