Κερκυραϊκή παστιτσάδα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Η κερκυραϊκή παστιτσάδα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από μοσχάρι, μακαρόνια, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και πολλά άλλα μυρωδικά. Είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Η κερκυραϊκή παστιτσάδα είναι ένα πιάτο με πλούσια ιστορία. Σύμφωνα με την παράδοση, η συνταγή της παστιτσάδας ήρθε στην Κέρκυρα από τους Ενετούς, οι οποίοι είχαν κατακτήσει το νησί τον 14ο αιώνα. Οι Ενετοί έφεραν μαζί τους τη δική τους εκδοχή της παστιτσάδας, η οποία ήταν φτιαγμένη με αρνί ή κατσίκι. Οι Κερκυραίοι, όμως, αντικατέστησαν το αρνί ή το κατσίκι με μοσχάρι, το οποίο είναι πιο φθηνό και πιο εύκολο να βρεθεί στο νησί.

Η κερκυραϊκή παστιτσάδα παρασκευάζεται συνήθως με μοσχάρι από την πλάτη ή το λαιμό. Το κρέας κόβεται σε μικρά κομμάτια και σοτάρεται σε λάδι με κρεμμύδια και σκόρδο. Στη συνέχεια, προστίθεται κρασί, ντομάτες, μυρωδικά και σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα μακαρόνια βράζονται ξεχωριστά και στη συνέχεια προστίθενται στη σάλτσα με το κρέας. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό, με κεφαλοτύρι τριμμένο και λίγη πάπρικα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από μοσχάρι, μακαρόνια, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και πολλά άλλα μυρωδικά.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
  • 1 φλιτζάνια κρασί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Λίγη πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • ένα φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε. Το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό, τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες τριμμένες και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
  3. Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα με λίγη σάλτσα. Ρίχνετε τα μακαρόνια στην υπόλοιπη σάλτσα, τα ανακατεύετε καλά και τα σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με αρκετό κεφαλοτύρι και λίγη πάπρικα, γιατί η παστιτσάδα τρώγεται ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης