Το κοτόπουλο Αντόμπο είναι ένα πιάτο από την φιλιπινέζικη κουζίνα. Είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο, με γλυκόξινη γεύση.
PrintΚοτόπουλο Αντόμπο
για 4 μερίδες
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνια λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 1 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας σόγια σος
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ξίδι, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη σόγια σος.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνια νερό και τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και βράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να καραμελώσει.
- Σερβίρετε με ρύζι ατμού ή με σαλάτα φρέσκων λαχανικών.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική