Κοτόπουλο Αντόμπο: γνήσια φιλιπινέζικη συνταγή

Κοτόπουλο Αντόμπο

Το κοτόπουλο Αντόμπο είναι ένα πιάτο από την φιλιπινέζικη κουζίνα. Είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο, με γλυκόξινη γεύση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο Αντόμπο

για 4 μερίδες

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνια λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ξίδι, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη σόγια σος.
  2. Προσθέτετε 1 φλιτζάνια νερό και τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και βράζετε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να καραμελώσει.
  5. Σερβίρετε με ρύζι ατμού ή με σαλάτα φρέσκων λαχανικών.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης