Η κρεμμυδόσουπα είναι ένα ζεστό, τρυφερό, και γευστικό φαγητό που αγκαλιάζει τις αισθήσεις και ζεσταίνει την καρδιά. Στην συνταγή μας, η φρεσκάδα και η αφράτη υφή των κρεμμυδιών συναντούν την πλούσια γεύση του ζωμού λαχανικών, δημιουργώντας ένα ενθουσιαστικό γευστικό ταξίδι.
Στη διαδικασία αυτή, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα αργά σοτάρονται σε ελαιόλαδο και βούτυρο, προσδίδοντας βάθος και ευωδιά στο φαγητό. Η προσθήκη αλεύριου, ζωμού λαχανικών, και γάλακτος δημιουργεί ένα κρεμώδες υπόβαθρο, ενώ το αλάτι και το πιπέρι προσθέτουν ισορροπία στη γεύση.
Σερβίρεται ζεστή, και γαρνίρεται ιδανικά με φρεσκοκομμένα κρουτόν, προσφέροντας ένα γευστικό ταξίδι που θα συναρπάσει τις γευστικές σας αισθήσεις. Ετοιμαστείτε για μια απόλυτη απόλαυση που θα ζεστάνει την καρδιά και θα δημιουργήσει αξέχαστες στιγμές γεύσης.
PrintΚρεμμυδόσουπα
Μια ωραία συνταγή για κρεμμυδόσουπα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του Χειμώνα και όχι μόνο. Εσείς απλά ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε την ζεστή μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 15 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 300 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 6–8 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- αλατοπίπερο
- πάπρικα γλυκιά
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο μαϊντανό
- θυμάρι ή ρίγανη
- 6 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες
- 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην χύτρα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τον ζωμό, το αλατοπίπερο, την πάπρικα την δάφνη, τον μαϊντανό και το θυμάρι ή την ρίγανη. κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πυράντοχα την σούπα. Βάζουμε σε κάθε πιάτο από μια φέτα ψωμί, πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με το τυρί.
- Ψήνουμε σε γκριλ ώσπου να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική