Μοσχάρι με Παρμεζάνα: απλότητα και νοστιμιά

Μοσχάρι με Παρμεζάνα: απλότητα και νοστιμιά

Το μοσχάρι με παρμεζάνα συνδυάζει απλότητα και ποιότητα όταν πρόκειται για εκλεκτή γαστρονομία

Το μοσχάρι με παρμεζάνα είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει την ευφάνταστη γεύση του μοσχαριού με την πλούσια, αρωματική παρμεζάνα. Αυτό το πιάτο αποτελεί την απόδειξη ότι απλά υλικά μπορούν να μετατραπούν σε ένα αυθεντικό αριστούργημα της γαστρονομίας.

Η συνταγή μας ξεκινά με φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο παντρεύεται με τη γεύση του ελαιόλαδου και του σκόρδου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που ξεχειλίζει από αρώματα και γεύση. Η προσθήκη της παρμεζάνας απογειώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία, δίνοντας ένα ελαφρώς πικάντικο και αλμυρό χαρακτήρα σε κάθε δάγκωμα.

Είτε το ετοιμάζετε για μια ιδιαίτερη περίσταση, είτε απλά για να χαρίσετε μια νόστιμη στιγμή στον εαυτό σας, το μοσχάρι με παρμεζάνα αξίζει την προσοχή σας. Ακολουθήστε την παραπάνω συνταγή για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει και θα αφήσει τις γευστικές σας αισθήσεις αδιάφορες.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με Παρμεζάνα

Ο συνδυασμός μοσχαριού και παρμεζάνας είναι εξαιρετικά νόστιμος. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια πλήρη συνταγή για μοσχάρι με παρμεζάνα, συνοδευόμενη από χρόνους προετοιμασίας και διατροφικά στοιχεία.

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 1/4 φλιτζάνια πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 μικρές μελιτζάνες
  • 8 μοσχαρίσια φιλέτα από πόδι
  • 1 1/2 φλιτζάνια τυρί για πίτσα τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το ξίδι, το βασιλικό και τη ζάχαρη και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει.
  2. Στο μεταξύ, κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ. Ψήστε τες στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) και από τις δυο πλευρές. Κάντε το ίδιο και με τα φιλέτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί, περιχύστε τα με τη σάλτσα και σκεπάστε τα με τις μελιτζάνες και το τυρί.
  3. Ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Notes

Οι διατροφικές τιμές θα εξαρτηθούν από την ποσότητα του μοσχαριού, τα υλικά που χρησιμοποιείτε και την ποσότητα του παρμεζάνα ή άλλου τυριού. Συνήθως, μια μερίδα μοσχαριού με παρμεζάνα παρέχει περίπου 300-400 θερμίδες, ανάλογα με την ποσότητα της σάλτσας και των υλικών που χρησιμοποιείτε.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15-20 mins
  • Cook Time: 30-35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 300-400 / μερίδα

Keywords: Μοσχάρι, παρμεζάνα, τυρί

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης