Ρολό με αυγά και κιμά: εξαιρετικό και σαν ορεκτικό

ρολό με αυγά και κιμά

Το ρολό με αυγά είναι μια εκλεπτυσμένη συνταγή που συνδυάζει την τρυφερότητα των αυγών με διάφορα λαχταριστά συστατικά, δημιουργώντας ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο. Είναι ιδανικό για ένα πρωινό ή brunch που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο ρολό με αυγά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολό με αυγά

Άλλη μια πολύ καλή συνταγή για ρολό με αυγά. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας επακριβώς και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς
  • 1 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • αλάτι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 5 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι την φρυγανιά από ψωμί κοπανισμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα 2 αυγά ολόκληρα, ένα φλιτζάνια του καφέ λάδι, το αλάτι, το μαυροπίπερο και το κοκκινοπίπερο και τα δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ζύμη.
  2. Χωρίζουμε την μισή ζύμη, την πλάθουμε σε μακρόστενο κομμάτι και την τοποθετούμε σε ταψί.
  3. Βράζουμε σφιχτά τα 5 αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα τοποθετούμε στο κέντρο του ρολού κατά μήκος.
  4. Με τον υπόλοιπο κιμά πλάθουμε ένα δεύτερο κορμό και σκεπάζουμε τα αυγά.
  5. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε τις κόβουμε μακρουλές και τις βάζουμε γύρω γύρω από τον κορμό.
  6. Πασπαλίζουμε σε όλα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και λιωμένο το βούτυρο και ψήνουμε το ρολό στον φούρνο σε μέτρια φωτιά.
  7. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης