Αυτή η συνταγή με κατσίκι είναι ιδανική για εκείνους που αναζητούν ένα νόστιμο και εκλεπτυσμένο πιάτο.
Το κατσίκι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια είναι μια λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κατσικιού με την κρεμώδη γεύση της σάλτσας γάλακτος και την τρυφερότητα των μανιταριών.
PrintΚατσίκι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
Άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κατσικάκι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Δεν θεωρείται δύσκολο φαγητό αλλά η γεύση του θα ενθουσιάσει τόσο εσας όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κιλό μπούτι από κατσίκι κομμένο σε μερίδες
- 3–4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο
- 1 κουταλιές σούπας τής σούπας λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 50 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
- βούτυρο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κατσίκι (αλευρωμένο) με το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε το φαγητό με το κρασί, το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το λεμόνι και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 20 λεπτά.
- Καθαρίζετε και πλένετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι ώσπου να ψηθούν. Προσθέτετε στη χύτρα την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και σερβίρετε μόλις πάρει το φαγητό μία βράση, πασπαλισμένο με το μαϊντανό.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Κατσίκι, κρέμα γάλακτος, μανιτάρια,