Η συνταγή για Σπαγγέτι καρμπονάρα που σας προτείνουμε, είναι από τη γνήσια ιταλική συνταγή που συναντάται κυρίως στα χωριά της Ιταλίας κυρίως στο Νότιο τμήμα της.
Απλή και εύκολη συνταγή για όλους. Λίγη προσοχή μόνο χρειάεται στις οδηγίες και καλή σας απόλαυση!
PrintΣπαγγέτι καρμπονάρα
Σπαγγέτι καρμπονάρα. Γνήσια ιταλική συνταγή απλή και εύκολη για όλους. Χρόνος. 4-6 λεπτά
- Total Time: 12 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κροκάδια αυγών
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Βράζετε το σπαγγέτι στη χύτρα για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το μπέικον ώσπου να ροδίσει. Προσθέτετε το σπαγγέτι. Χτυπάτε τα κροκάδια και τα ρίχνετε από πάνω. Πασπαλίζετε το σπαγγέτι με το τυρί, κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και μόλις λιώσουν τα τυριά, σερβίρετε σε ζεστή πιατέλα.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 7 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ιταλική