Πάστα Σεράνο – απλή συνταγή για αρχάριους

πάστα σεράνο

Το ιστορικό και η ιστορία των φαγητών μπορούν να μας οδηγήσουν σε αξέχαστες γευστικές περιπλανήσεις, ακόμη και σε απομακρυσμένα μέρη της γης. Η πάστα Σεράνο, ένα εμβληματικό φαγητό που ανήκει στην κουζίνα της Αθήνας, αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική φύση της πόλης και την ανεξίτηλη επίδραση της μετανάστευσης στη γαστρονομία.

Η πάστα Σεράνο πήρε το όνομά της προς τιμήν της Ροζίτας Σεράνο, και η εκδοχή αυτή της συνταγής φέρνει ένα κομμάτι αυτής της πλούσιας ιστορίας στην κουζίνα σας. Είναι μια συνταγή που προσφέρει αυθεντική γεύση με μικρή προσπάθεια.

Η αξία των απλών και εύκολων συνταγών όπως αυτή είναι ανεκτίμητη. Είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε και να απολαύσετε ένα φαγητό που έχει καταφέρει να διατηρήσει τη φήμη και την αγάπη των ανθρώπων μέσα από τον χρόνο.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος στη μαγειρική, αυτή η συνταγή προσφέρει μια γευστική περιπλάνηση στον κόσμο της ελληνικής γαστρονομίας. Απολαύστε την και μεταφέρετε το κομμάτι της Αθηναϊκής ιστορίας της πάστα Σεράνο στη δική σας τραπεζαρία.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πάστα Σεράνο

Η πασίγνωστη πάστα Σεράνο πήρε το όνομα της προς τιμήν της Ροζίτας Σεράνο την δεκαετία του 60 στην Αθήνα. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μας έστειλε το μέλος theodora34. Η επιτυχία της είναι σίγουρη γι’αυτό και την κατατάξαμε στις συνταγές για αρχάριους. Δοκιμάστε την!

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • Αυγά – 5 τεμ.
  • Ζάχαρη – 1 κούπα
  • Σπορέλαιο – 1 κούπα
  • Μπεϊκιν – 1 φακελάκι
  • Αλεύρι – 1 1/2 κούπα
  • Κακάο – 2 κουταλιές σούπας
  • Νερό – 2 1/2 κούπες
  • Ζάχαρη – 1 1/2 κούπες
  • Μόρφατ – 1 κουτάκι
  • Γάλα – ζαχαρούχο 1 κουτάκι
  • Σοκολάτα – κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και ύστερα το αλεύρι με το μπεϊκιν και το κακάο. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, χύνουμε το σιρόπι προσεκτικά να μη λασπώσει.
  2. Χτυπάμε τη μόρφατ με το ζαχαρούχο και περιχύνουμε το γλυκό ομοιόμορφα.
  3. Τέλος τρίβουμε κουβερτούρα από πάνω πασπαλίζοντας το γλυκό.
  4. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας. Καλή επιτυχία!
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 560

Keywords: Σεράνο, πάστα,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης