Πάστα Σεράνο

Πάστα Σεράνο 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Πάστα Σεράνο
Η πασίγνωστη πάστα Σεράνο πήρε το όνομα της προς τιμήν της Ροζίτας Σεράνο την δεκαετία του 60 στην Αθήνα. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μας έστειλε το μέλος theodora34. Η επιτυχία της είναι σίγουρη γι'αυτό και την κατατάξαμε στις συνταγές για αρχάριους. Δοκιμάστε την!
Συγγραφέας:
Υλικά
  • separator
  • Αυγά - 5 τεμ.
  • Ζάχαρη - 1 κούπα
  • Σπορέλαιο - 1 κούπα
  • Μπεϊκιν - 1 φακελάκι
  • Αλεύρι - 1½ κούπα
  • Κακάο - 2 κ.σ.
  • separator
  • Νερό - 2½ κούπες
  • Ζάχαρη - 1½ κούπες
  • separator
  • Μόρφατ - 1 κουτάκι
  • Γάλα - ζαχαρούχο 1 κουτάκι
  • Σοκολάτα - κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και ύστερα το αλεύρι με το μπεϊκιν και το κακάο. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, χύνουμε το σιρόπι προσεκτικά να μη λασπώσει. Χτυπάμε τη μόρφατ με το ζαχαρούχο και περιχύνουμε το γλυκό ομοιόμορφα. Τέλος τρίβουμε κουβερτούρα από πάνω πασπαλίζοντας το γλυκό. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας. Καλή επιτυχία!

 

Πάστα Σεράνο Τροποποίηση: Απριλίου 2nd, 2014 από το μέλος Greekouzina
Greekouzina

About Greekouzina

Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.
Bookmark the permalink.

Σχολιάστε