Χοιρινό λεμονάτο της Αγγέλας: νόστιμο και χορταστικό πιάτο

χοιρινο λεμονατο της Αγγελας

Το χοιρινό λεμονάτο της Αγγέλας είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Η σάλτσα λεμονιού είναι ιδιαίτερη και δίνει στο πιάτο μια ξεχωριστή γεύση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό λεμονάτο της Αγγέλας

Μια ιδιαίτερη συνταγή της συγγραφέως μας Αγγέλας της οποίας το λεμονάτο χοιρινό, θα σας ενθουσιάσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή σας επιτυχία.

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
  • χυμός από 1 1/2 λεμόνι
  • νερό όσο να σκεπάζει το κρέας
  • 1 κύβος κότας

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μουστάρδα και ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού. Αλευρώνουμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος.
  2. Βάζουμε σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα το βούτυρο και λίγο λάδι να λιώσει και μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος προσέχοντας να μην πέφτει η θερμοκρασία και λασπώσουν.
  3. Αφού τηγανιστούν από την μια πλευρά, τότε τα γυρνάμε από την άλλη.Όταν τηγανιστούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο.
  4. Ρίχνουμε νεράκι όσο να σκεπάζει το κρέας (περίπου 2 ποτήρια) και προσθέτουμε τον κύβο. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει καλά.
  5. Το φαγητό πρέπει να μείνει με μία πηχτή σαλτσούλα. Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή λευκό πιλάφι.

Notes

Αν θέλουμε να βάλουμε μανιτάρια στο φαγητό, θα τα τσιγαρίσουμε πρώτα στο βούτυρο, θα τα αφαιρέσουμε και θα τα προσθέσουμε 10 λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης