Το μοσχάρι με πάστα ελιάς είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για μια ιδιαίτερη περίσταση. Η γεύση του μοσχάρι συνδυάζεται τέλεια με τη γεύση της πάστας ελιάς, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Για μια πιο gourmet εκδοχή του πιάτου, μπορείτε να προσθέσετε τα εξής:
- Λίγο μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Λίγο κονιάκ ή ουίσκι στο κρασί.
- Λίγο βούτυρο στο τέλος του μαγειρέματος, για να δώσει μια πιο πλούσια υφή στη σάλτσα.
Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με τα εξής συνοδευτικά: Πατάτες φούρνου, Ρύζι, Λαχανικά ψητά ή βραστά
PrintΜοσχάρι με Πατέ Ελιάς
Μοσχάρι με Πατέ Ελιάς. Gourmed συνταγή για όλους.
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 2 φλιτζάνια φρέσκος μαϊντανός
- 1/2 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
- 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα κομμένα κυκλικά
- 8 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε στο μίξερ το μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη, το χυμό και το σκόρδο.
- Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα.
- Αλείψτε με το μείγμα τα φιλέτα γύρω γύρω. Τυλίξτε τα με 2 φέτες προσούτο, έτσι ώστε να καλύψουν το μείγμα της ελιάς και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες.
- Ψήστε τα φιλέτα στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
- Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική