Λαχματζούν: πίτσα με κιμά, ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Λαχματζούν: πίτσα με κιμά, ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Το λαχματζούν είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για όλες τις ώρες. Η τραγανή ζύμη και η γευστική γέμιση το κάνουν ένα μοναδικό έδεσμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαχματζούν ή αλλιώς “πίτσα της ανατολής

Λαχματζούν ή αλλιώς “πίτσα της ανατολής”. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη συνταγή και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Η νοστιμιά της όμως θα συναρπάσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 8

Υλικά

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • πιπέρι μαύρο και κόκκινο καυτερό
  • γιαούρτι
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 κουταλιές σούπας μαγιά σε σκόνη
  • 23 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • αλεύρι όσο σηκώσει (η ζύμη να γίνει όχι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει)

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό, βάζετε λίγο αλάτι, λάδι και αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακιά.
  2. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει.
  3. Ετοιμάζετε και τον κιμά. Κόβετε σε ψιλά κομμάτια τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και όλα μαζί τα ζυμώνετε με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο και τα ανακατεύετε.
  4. Όταν φουσκώσει η ζύμη φτιάχνετε μικρά πιτάκια με το χέρι σας και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί.
  5. Σκεπάζετε την επιφάνεια της κάθε πίτας με κιμά.
  6. Ψήνετε τα πιτάκια σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και τα σερβίρετε:
  7. Βάζετε μια γενναία δόση γιαουρτιού σε μεγάλο ρηχό πιάτο και ακουμπάτε επάνω την πίτα σας.
  8. Τρώγεται με μαχαιροπίρουνο. (ή τα κόβετε σε τρίγωνα και σκεπάζετε με μπόλικο γιαούρτι)
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Μικρασιάτικη

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης