Χταπόδι Κρασάτο με Λαχανικά και Κριθαράκι: απλά τέλειο

Χταπόδι Κρασάτο με Λαχανικά και Κριθαράκι

Το χταπόδι κρασάτο με λαχανικά και κριθαράκι είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως γιορτινό πιάτο. Η γεύση από το χταπόδι, των λαχανικών και του κρασιού, συνδυάζεται τέλεια.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταπόδι Κρασάτο με Λαχανικά και Κριθαράκι

Χταπόδι Κρασάτο με Λαχανικά και Κριθαράκι Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1 μέτρια μελιτζάνα
  • χοντρό αλάτι
  • 2 κιλά μικρά χταποδάκια
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνια πηχτός χυμός ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια κριθαράκι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη μελιτζάνα σε κύβους 3 εκ. πασπαλίστε τη με το αλάτι μέσα σε σουρωτήρι και αφήστε την 20 λεπτά. Ξεπλύνετε την καλά με κρύο νερό, στραγγίστε και στεγνώστε τη με απορροφητικό χαρτί.
  2. Πετάξτε τα κεφάλια από τα χταποδάκια. Ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε τα χταποδάκια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρετέ τα ώσπου να αλλάξει χρώμα το χταπόδι.
  3. Προσθέστε το κρασί, την ντομάτα, το νερό και το χυμό και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 1 ώρα.
  4. Προσθέστε τις πιπεριές και τον άνηθο και σιγοβράστε τα περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε το κριθαράκι σε βραστό νερό και βράστε το ξεσκέπαστο ώσπου να μαλακώσει.
  5. Στραγγίστε το. Σερβίρετε το χταπόδι με το ζυμαρικό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης