Εξοχικό Ρούμελης: παραδοσιακή συνταγή με χοιρινό

εξοχικό Ρούμελης

Το “Εξοχικό Ρούμελης” είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει τρυφερό χοιρινό και μοσχαρίσια κρέατα με τυρί φέτα και αρωματικά υλικά. Αυτή η συνταγή δημιουργεί ένα γευστικό ρολό που ψήνεται μέσα σε πυρίμαχο σκεύος, δίνοντάς του έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Τα υλικά περιλαμβάνουν κρέας χοιρινό και μοσχαρίσιο, μπόλια, κρεμμύδι, ντομάτες, μαϊντανό, τυρί φέτα, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Το κρέας κοπεί και ανακατεύεται με τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργηθεί η γέμιση. Στη συνέχεια, η γέμιση τυλίγεται γύρω από μια μπόλια και ψήνεται στο φούρνο.

Αυτή η συνταγή απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εξοχικό Ρούμελης

Εξοχικό Ρούμελης: ελληνική παραδοσιακή συνταγή.

  • Total Time: 115 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (μπούτι)
  • 1 μπόλια μοσχαρίσια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα, σκληρή
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε.
  2. Μουσκεύετε την μπόλια σε χλιαρό νερό και τη στραγγίζετε. Την πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και την απλώνετε στο τραπέζι.
  3. Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη.
  4. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το τυρί θρυμματισμένο, το σκόρδο και τα ανακατεύετε. Βάζετε πάνω στην μπόλια τις λωρίδες κρέατος και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Τα τυλίγετε στην μπόλια, σε μεγάλο ρολό, και στερεώνετε με οδοντογλυφίδες τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Τοποθετείτε το ρολό σε πυρίμαχο σκεύος, το γυρνάτε σαν σαλίγκαρο και σκεπάζετε το σκεύος. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό. Αφαιρείτε το καπάκι και αφήνετε να ροδίσει λίγο το εξοχικό.
  6. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης