Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια

Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια

Αυτή η συνταγή για Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια, είναι μια εκπληκτική επιλογή για να δημιουργήσετε γλυκό που συνδυάζει το ταχίνι, το καλαμποκέλαιο, και τα αρωματικά καρύδια με κανέλα. Τα φύλλα μπακλαβά αλείφονται με ένα μείγμα ταχινιού και καλαμποκελαίου, περιστρέφονται με το μείγμα καρυδιών και κανέλας, και ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφί. Μετά το ψήσιμο, αυτά τα νόστιμα γλυκά καλύπτονται με ένα αρωματικό σιρόπι, φτιάχνοντας ένα εκπληκτικό επιδόρπιο γεμάτο γεύση. Απολαύστε τα με τον καφέ σας ή ως γλυκό επιδόρπιο!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια

Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1/2 κιλό ταχίνι
  • 250 γραμ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κιλό έτοιμο φύλλο μπακλαβά
  • 1/2 κιλό καρύδια και κανελίτσα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό (και φύλλα από αρμπαρόριζα)

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το καλαμποκέλαιο.
  2. Κοπανίζουμε την καρυδόψιχα και την ανακατεύουμε καλά με την κανέλα σκόνη.
  3. Αλείφουμε με πινελάκι ένα ένα τα φύλλα με το μίγμα ταχίνι – λάδι, τα πασπαλίζουμε με το μίγμα καρύδι – κανέλα και τα γυρίζουμε 4 δάχτυλα και από τις 4 πλευρές τους.
  4. Ένα ένα τα τυλίγουμε με πλάστη, τα σουρώνουμε (πιέζοντας από τις άκρες προς το κέντρο του πλάστη), τραβάμε με προσοχή τον πλάστη και τα τοποθετούμε κυκλικά (γύρω – γύρω) στο ταψί.
  5. Τα τρυπάμε με πιρούνι, τα ζεματάμε με καυτό καλαμποκέλαιο και τα ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σιρόπι:

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι δένοντας πάνω στη φωτιά τα 2 ποτήρια ζάχαρη με 1 νερό και 4-5 φύλλα αρμπαρόριζας, και, όταν κρυώσει το γλυκό, το περιχύνουμε με χλιαρό το σιρόπι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης