Υποδεχθείτε μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία με τη σημερινή μας συνταγή: Κεφτέδες με Κριθαράκι και Σάλτσα Ντομάτας. Αυτό το πιάτο συνδυάζει την αφράτη γεύση των κεφτέδων, το κριθαράκι και τον πλούσιο συνδυασμό αρωμάτων στη σάλτσα ντομάτας.
Είναι μια ευφάνταστη επιλογή που θα ικανοποιήσει την όρεξή σας και θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των απολαυστικών γεύσεων. Απολαύστε τον συνδυασμό των φρέσκων υλικών και ετοιμαστείτε για μια γαστρονομική εμπειρία που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία!
PrintΚεφτέδες με Κριθαράκι και Σάλτσα Ντομάτας
Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία! θερμίδες 479.
- Total Time: 40 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/3 φλιτζάνια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια ψωμί τριμμένο
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- λάδι
- 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
- 300 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτα με κρεμμύδι
- 1 ½ φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- ½ φλιτζάνια ψιλό κριθαράκι
Εκτέλεση
- Ζυμώστε τον κιμά, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το ψωμί και το αυγό. Πλάστε κεφτέδες χρησιμοποιώντας ¼ φλιτζάνια ζύμη κάθε φορά.
- Ψεκάστε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανιστέ τους κεφτέδες.
- Βάλτε σε ένα σκεύος τους κεφτέδες,τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, την ντομάτα και το ζωμό. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 45 λεπτά.
- Ανακατώστε μέσα απαλά το κριθαράκι και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 479