Νηστίσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι: νηστεία με γεύση

Πίτα με βλήτα νηστίσιμη

Αυτή η νηστίσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι είναι ένα γευστικό φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε τόσο ζεστό όσο και σε θερμοκρασία δωματίου.

Η νηστίσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι αποτελεί μια νόστιμη επιλογή για όσους ακολουθούν νηστεία ή αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή. Αυτή η πίτα είναι γεμάτη αρώματα και γεύση, με τον συνδυασμό των βλήτων και του ρυζιού να δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις και μπορεί να σας συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της νηστείας σας.

Με αυτήν τη συνταγή, μπορείτε να προετοιμάσετε μια πίτα γεμάτη αρώματα και νοστιμιά που θα σας εντυπωσιάσει. Απολαύστε την ως νηστίσιμο σνακ, κυρίως γεύμα, ή σε κάθε ευκαιρία που αναζητάτε ένα υγιεινό και νόστιμο φαγητό. Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες, μπορείτε να προετοιμάσετε αυτήν τη νηστίσιμη πίτα και να απολαύσετε τη γεύση της όποτε το επιθυμείτε.

Απολαύστε την με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας ως νηστίσιμο σνακ ή ως κυρίως γεύμα. Καλή όρεξη!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Νηστήσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι

Νηστήσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι. Νόστιμη επιλογή για την διάρκεια της νυστείας σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεσαίο ταψί φούρνου.

  • Total Time: 75 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
  • 1/2 κιλό βλίτα
  • 1 φλιτζάνια ρύζι
  • 2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα
  • 2 ντομάτες μεγάλες, τριμμένες
  • 4 κουταλιές σούπας καρύδια χοντροτριμμένα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αρχίστε με το να μουσκεύετε το ρύζι σε νερό για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το νερό.
  2. Ψιλοκόψτε τα βλήτα και τρίψτε τα με αλάτι. Αφήστε τα να στραγγίσουν καλά σε ένα σουρωτήρι.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διαφανή.
  4. Όταν τα κρεμμύδια κρυώσουν, ανακατεύτε τα με το λάδι τους μαζί με τα βλήτα, το ρύζι και τις τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και, αν το επιθυμείτε, προσθέστε τα καρύδια για πρόσθετη πλούσια γεύση.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  6. Σε ένα ταψί φούρνου, απλώστε ένα φύλλο παραδοσιακού φύλλου ή φύλλου βέργας. Τοποθετήστε τη γέμιση στο πάνω μέρος του φύλλου.
  7. Καλύψτε τη γέμιση με ένα δεύτερο φύλλο και αλείψτε το με λάδι και πασπαλίστε το με φρεσκοτριμμένο σουσάμι.
  8. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, χαράξτε την πίτα προσεκτικά σε πολλά μικρά κομμάτια.
  9. Ψήστε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσει όμορφο χρυσό χρώμα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Πίτα, βλήτα, ρύζι, νηστήσιμη

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης