Η πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα των καλαμαριών με την πικάντικη γεύση των μπαχαρικών. Είναι ένα δροσερό και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό.
Το βασικό συστατικό της συνταγής είναι τα καλαμαράκια, τα οποία είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα καλαμαράκια συνδυάζονται τέλεια με τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και το τζίντζερ, τα οποία προσθέτουν γεύση και άρωμα.
Η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά.
PrintΠικάντικη Σαλάτα Καλαμαράκια
Υλικά
- χοντρό αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κιλό μικρά καλαμαράκια
- 1 μέτριο κολοκυθάκι
- 4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
- 1 μικρό αντίδι
Σάλτσα:
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 φλιτζάνια λάδι
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βουτήξτε τα δάχτυλα σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια. Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα,
- Αφαιρέστε τα πτερύγια και το δέρμα και πετάξτε τα. Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά. Μην τα τηγανίσετε πολύ. γιατί θα σκληρύνουν. Βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε τη σάλτσα και βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Πριν σερβίρετε, κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με τον καθαριστή των λαχανικών, βάλτε το αντίδι, τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και περιχύστε με τη Σάλτσα.
Σάλτσα:
- Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ’ ένα βάζο.