Η ριγανάδα είναι ένας παραδοσιακός μεζές της Κεφαλονιάς που παρασκευάζεται από μπαγιάτικο ψωμί, ντομάτες, ξύδι, λάδι και ρίγανη. Είναι ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Η ριγανάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα της Κεφαλονιάς και σερβίρεται συχνά σε παραδοσιακές ταβέρνες και πανηγύρια. Συνοδεύεται συνήθως με ποτά με πολύ αλκοόλ, όπως ούζο ή τσίπουρο.
PrintΡιγανάδα
Ριγανάδα. Παραδοσιακός μεζές της Κεφαληνίας. Συνοδεύει κυρίως ποτό με πολύ αλκοόλη. Νόστιμος και γρήγορος μεζές για όλες τις περιστάσεις.
- Total Time: 10 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 10 ελιές Θρούμπες
Εκτέλεση
- Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Τις ραντίζετε με λίγο νερό και από τις δύο πλευρές και τις βάζετε σε μια πιατέλα.
- Ρίχνετε σε κάθε φέτα από λίγο ξίδι και τις πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
- Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο ψωμί.
- Κόβετε το τυρί και τις ελιές σε κομμάτια και τα προσθέτετε.
- Ρίχνετε από λίγο λάδι και σερβίρετε τη ριγανάδα.
Πάει τέλεια με κάθε είδος ρακί.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ανάμειξη
- Cuisine: Ελληνική