Ριγανάδα: ένας παραδοσιακός μεζές της Κεφαλονιάς

ριγαναδα

Η ριγανάδα είναι ένας παραδοσιακός μεζές της Κεφαλονιάς που παρασκευάζεται από μπαγιάτικο ψωμί, ντομάτες, ξύδι, λάδι και ρίγανη. Είναι ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Η ριγανάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα της Κεφαλονιάς και σερβίρεται συχνά σε παραδοσιακές ταβέρνες και πανηγύρια. Συνοδεύεται συνήθως με ποτά με πολύ αλκοόλ, όπως ούζο ή τσίπουρο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριγανάδα

Ριγανάδα. Παραδοσιακός μεζές της Κεφαληνίας. Συνοδεύει κυρίως ποτό με πολύ αλκοόλη. Νόστιμος και γρήγορος μεζές για όλες τις περιστάσεις.

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 10 ελιές Θρούμπες

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Τις ραντίζετε με λίγο νερό και από τις δύο πλευρές και τις βάζετε σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε σε κάθε φέτα από λίγο ξίδι και τις πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο ψωμί.
  4. Κόβετε το τυρί και τις ελιές σε κομμάτια και τα προσθέτετε.
  5. Ρίχνετε από λίγο λάδι και σερβίρετε τη ριγανάδα.

Πάει τέλεια με κάθε είδος ρακί.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης