Πίτα με κρέας, λαχανικά και κρέμα: υπερβολικά νόστιμη πίτα

Πίτα με κρέας, λαχανικά και κρέμα: υπερβολικά νόστιμη πίτα

Η πίτα με κρέας, λαχανικά και κρέμα είναι μια πλούσια και γευστική συνταγή που συνδυάζει τη νοστιμιά των κρεάτων με την αρμονία των λαχανικών και την βελούδινη υφή της κρέμας. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτα με κρέας, λαχανικά και κρέμα

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 20

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 ψαρονέφρια (από περίπου 300 γραμμάρια το καθένα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες
  • 2 πράσα
  • 4 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτςάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές γλυκού γούστερ σος
  • 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος για την επιφάνεια της πίτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Κόψτε σε μικρά κομμάτια το κρέας. Σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρέας και τα λαχανικά με το βούτυρο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε τη γούστερ σος, το μαϊντανό και πασπαλίστε το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  3. Βουτυρωστε και αλευρώστε ένα βαθύ ταψί δηλαδή ένα στρογγυλό βαθύ σκεύος 30 εκ.(θα φουσκώσει με το ψήσιμο).
  4. Απλώστε το ένα φύλλο της σφολιάτας και πατήστε το για να καλύψει τα τοιχώματα. Κόψτε τις άκρες που περισσεύουν. Προσθέστε στο μείγμα με το κρέας τα αυγά χτυπημένα και ανακατεψτε.
  5. Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί. Κόψτε το άλλο φύλλο στις διαστάσεις του ταψιού και σκεπαστέ την πίτα. Χαράξτε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται η πίτα και αλείψτε την με τον κρόκο.
  6. Βάλτε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 170°C για μία ώρα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης