Στήθος βοδινό βραστό: ιδανικό πιάτο για τις κρύες νύχτες

Στήθος βοδινό βραστό

Αυτή η συνταγή για στήθος βοδινό βραστό είναι η ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα. Με το φρέσκο βοδινό κρέας, λαχανικά σούπας, και αρωματικά μπαχαρικά, το κρέας βράζει αργά για να αποκτήσει μια ζουμερή και εύγευστη υφή. Μετά το βραστό, το στήθος βοδινό κόβεται σε λεπτές φέτες, έτοιμο να σερβιριστεί. Συνοδευτικές σάλτσες, όπως με κάπαρη ή μαγιονέζα αρωματισμένη με κύμινο, προσθέτουν μια ακόμη επίπεδη γευστική διάσταση. Απολαύστε το με την παρέα σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Στήθος βοδινό βραστό

Στήθος βοδινό βραστό. Ιδανικό πιάτο για τις κρύες νύχτες.

  • Total Time: 3 hours 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κόκκαλα για σούπα
  • 1 κιλό στήθος βοδινό
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ματσάκι λαχανικά σούπας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού πιπέρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ματσάκια σέλινο
  • 1 κύβο βοδινού
  • μπαχάρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κόκκαλα. Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε νερό, τον κύβο και τα βράζετε. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε τα καθαρισμένα λαχανικά σούπας, το καθαρισμένο κρεμμύδι αφού στερεώσετε πάνω τα γαρίφαλλα και το μπαχάρι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το σέλινο.
  2. Σκεπάζετε και τ’ αφήνετε όλα περίπου 1 ώρα να σιγοβράσουν.
  3. Μετά περνάτε τον ζωμό από σίτα και τον βάζετε πάλι. Πλένετε το κρέας, το προσθέτετε και το αφήνετε να βράσει σκεπασμένο, σε μέτρια θερμοκρασία 2 ώς 3 ώρες, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Σερβίρετε μαζί σάλτσα με κάπαρη ή μαγιονέζα αρωματισμένη με κύμινο ή με σάλτσα μανιτάρια.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 3 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης