Η Χταποδοσαλάτα είναι μια δροσερή και γευστική σαλάτα που συνδυάζει το θαλασσινό άρωμα του χταποδιού με την αφράτη υφή της βρασμένης πατάτας και τον εκλεκτικό χαρακτήρα της ελιάς. Με ελαιόλαδο, ξίδι, και μουστάρδα που συνθέτουν ένα γευστικό ντρέσινγκ, αποτελεί το ιδανικό ορεκτικό για καλοκαιρινές στιγμές. Απολαύστε την με χωριάτικο ψωμί για μία πλήρη γευστική εμπειρία!
Printχταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές
Χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές. Μια εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα για όλους.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 350 γραμμάρια χταπόδι πλοκάμι βρασμένο
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλιτζάνια ξίδι
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουταλιές σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι σε κόκκους
- 2–3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού για 20 λεπτά και τις στραγγίζετε.
- Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια, με τις ελιές και σκορπίζετε ανάμεσα τις πατάτες.
- Χτυπάτε σε σέικερ το λάδι, το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνετε τη σαλάτα.
- Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα σαν ορεκτικό με χωριάτικο ψωμί.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Χταποδοσαλάτα