Χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές: εύκολη και νόστιμη

Χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές

Η Χταποδοσαλάτα είναι μια δροσερή και γευστική σαλάτα που συνδυάζει το θαλασσινό άρωμα του χταποδιού με την αφράτη υφή της βρασμένης πατάτας και τον εκλεκτικό χαρακτήρα της ελιάς. Με ελαιόλαδο, ξίδι, και μουστάρδα που συνθέτουν ένα γευστικό ντρέσινγκ, αποτελεί το ιδανικό ορεκτικό για καλοκαιρινές στιγμές. Απολαύστε την με χωριάτικο ψωμί για μία πλήρη γευστική εμπειρία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές

Χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές. Μια εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα για όλους.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 350 γραμμάρια χταπόδι πλοκάμι βρασμένο
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνια ξίδι
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιές σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 23 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού για 20 λεπτά και τις στραγγίζετε.
  2. Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια, με τις ελιές και σκορπίζετε ανάμεσα τις πατάτες.
  3. Χτυπάτε σε σέικερ το λάδι, το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνετε τη σαλάτα.
  4. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα σαν ορεκτικό με χωριάτικο ψωμί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Χταποδοσαλάτα

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης