Κολοκυθόπιτα: αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική κουζίνα

κολοκυθόπιτα

Η “Κολοκυθόπιτα” είναι μια κλασική και αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική κουζίνα. Με την αρωματική και θρεπτική αξία των κολοκυθιών, αυτή η πίτα είναι ιδανική για ορεκτικό ή μεζέ σε κάθε γεύμα.

Ανακαλύψτε τη χαρά του μαγειρέματος ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες και ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια λαχταριστή κολοκυθόπιτα, η οποία σίγουρα θα γίνει αγαπημένη στο τραπέζι σας. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κολοκυθόπιτα

Η κολοκυθόπιτα είναι γνωστή συνταγή και πολύ αγαπητή. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας σερβίρεται ως ορεκτικό ή ως μεζές. Η θρεπτική αξία του κολοκυθιού είναι μεγάλη και η γεύση του θαυμάσια. Η συνταγή που σας προτείνουμε δεν είναι ιδιαίτερη εύκολη ειδικά για αρχάριους και θέλει λίγο προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας προτείνουμε και θα καταφέρετε να την κάνετε σωστά και να την απολαύσετε τόσο εσείς όσο και τα φιλικά σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 68 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνια ρύζι
  • 3/4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 750 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα στραγγισμένα
  • 4 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνια Βούτυρο
  • 200 γραμμάρια χωριάτικο φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά η ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 λεπτό, για να καλυφθεί από το λάδι. Ρίχνετε μέσα τον ζωμό, σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι χωρίς να λασπώσει.
  4. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα αυγά. Ρίχνετε τη φέτα στο μίγμα με τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά.
  6. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε βαθύ μακρόστενο ταψί (20X30 εκ.).
  7. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Στρώνετε ένα στη βάση του ταψιού και το βουτυρώνετε. Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας πάντα ενδιάμεσα.
  8. Ρίχνετε τη γέμιση με τα κολοκυθάκια και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
  9. Γυρίζετε τα φύλλα προς τα μέσα, χαράσσετε την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
  10. Σερβίρετε ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης