Μπουκιές με τυρί και σαλάμι: ένας εκλεκτός μεζές

Μπουκιές με τυρί και σαλάμι

Οι “Μπουκιές με τυρί και σαλάμι” είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο ή ορεκτικό που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού μεζέ. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και σίγουρα νόστιμη. Μερικά βήματα είναι αρκετά για να δημιουργήσετε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα που θα εκτιμηθεί σε κάθε ευκαιρία.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες παρακάτω και απολαύστε αυτές τις μπουκιές που συνδυάζουν την πλούσια γεύση του τυριού με την απολαυστική νότα του σαλαμιού. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουκιές με τυρί και σαλάμι

Η συνταγή αυτή για τις μπουκιές, είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • 2 μεγάλες έτοιμες βάσεις πίτσας
  • 150 γραμμάρια σαλάμι σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμάρια τυρί να λιώνει (κασέρι,ένταμ, τσένταρ, Γκούντα, ρεγκάτο)
  • 1 κουταλιές σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουταλιές σούπας φυλλαράκια θυμάρι
  • 23 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη μία βάση της πίτσας σε στρογγυλό ταψάκι.
  2. Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μισό σαλάμι.
  3. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το τυρί ή το τρίβετε στον τρίφτη. Το σκορπάτε επάνω στο σαλάμι.
  4. Σκεπάζετε το τυρί με το υπόλοιπο σαλάμι και βάζετε πάνω τη δεύτερη βάση της πίτσας.
  5. Πιέζετε με τις παλάμες σας προς τα κάτω τις δύο βάσεις.
  6. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  7. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και αλείφετε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνετε στον φούρνο για 30-35 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.
  9. Κόβετε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης