Κίτρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής: η αυθεντική συνταγή

Κίτρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής: η αυθεντική συνταγή

Κάντε αυτή την κίτρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε πεντανόστιμα τρίγωνα Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Η κίτρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι ένα υπέροχο συστατικό που μπορεί να αναβαθμίσει τα γλυκά σας δημιουργήματα. Εάν σας αρέσουν τα τρίγωνα Πανοράματος Θεσσαλονίκης, αυτή η συνταγή είναι αυθεντική και θα σας επιτρέψει να φτιάξετε τα δικά σας! Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στις ποσότητες των υλικών και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας παρέχουμε. Το αποτέλεσμα θα εκτιμηθεί τόσο από εσάς όσο και από τους φίλους και τους γνωστούς σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κίτρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής

Σας αρέσουν τα τρίγωνα Πανοράματος Θεσσαλονίκης; Και σε ποιον δεν αρέσουν; Ε λοιπόν εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε την αυθεντική συνταγή για να κάνετε τα δικά σας! Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική. Δώστε προσοχή στις ποσότητες των υλικών και στις οδηγίες που σας δίνουμε. Το αποτέλεσμα θα το εκτιμήσετε τόσο εσείς, όσο και οι φίλοι και γνωστοί σας!

  • Total Time: 8 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • Γάλα – 4 1/2 ποτήρια του νερού
  • Αλεύρι – 6 κοφτές κουταλιές σούπας
  • Κόρν Φλάουρ – 4 κοφτές κουταλιές σούπας
  • Ζάχαρη – 1 1/2 ποτήρι του νερού
  • Αυγά – 6 κρόκους
  • Βανίλια – 1 φακελάκι σε σκόνη
  • Βούτυρο – 1 κουταλιές γλυκού
  • Κρέμα γάλακτος – 1/2 κουτί

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τα 3 1/2 ποτήρια από το γάλα.
  2. Βάζετε μέσα στο μπολ του μίξερ (με συρμάτινο αναδευτήρα) τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζετε το μίξερ σε αργή ταχύτητα και προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα (κρύο).
  3. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και αφήνετε το μείγμα να χτυπηθεί 1′.
  4. Μετά προσθέτετε το ζεστό γάλα λίγο λίγο και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα (σε 2′-3′) το αδειάζετε σε κατσαρόλα και το ανακατεύετε πάνω σε νερό που βράζει (μπεν μαρί) έως ότου πήξει.
  5. Προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο.
  6. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχετε χτυπήσει σε σαντιγί.
  7. Ανακατεύετε τα υλικά ελαφρά μέχρι να ενωθούν.

Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα αυτή με 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ, 3 κουταλιές της σούπας λικέρ του καφέ ή να ενσωματώσετε 150 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη.

  1. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι η ιδανική γέμιση για τούρτες, τάρτες, εκλέρ ή προφιτερόλ.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 3 mins
  • Category: Συνοδευτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 458

Keywords: Κίτρινη κρέμα, ζαχαροπλαστική

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης