Αγκινάρες κοκκινιστές: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Αγκινάρες κοκκινιστές: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Οι αγκινάρες κοκκινιστές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται με αγκινάρες, ντομάτες, κρεμμύδια, κρασί και μυρωδικά. Είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα, που είναι ιδανικό για το χειμώνα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αγκινάρες κοκκινιστές

Πολύ νόστιμη συνταγή με αγγινάρες. Δεν κρίνεται ιδιαίτερα εύκολη στο μαγείρεμα. Ακολουθήστε όμως πιστά τις οδηγίες μας και σίγουρα θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 4-6

Υλικά

  • 6 αγκινάρες
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 34 ώριμες ντομάτες
  • 300 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
  • 34 σταγόνες ταμπάσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 λιαστές ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια τυρί (ρεγκάτο, κασέρι ή τυρί σόγιας) σε κυβάκια

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα σκληρά εξωτερικά φύλλα τους, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και αφαιρείτε το χνούδι τους. Τις βάζετε σε μια λεκάνη που περιέχει νερό και το χυμό του λεμονιού και τις αφήνετε να σταθούν 30′ περίπου.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτετε τις αγκινάρες (αφού τις στραγγίξετε καλά) και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′-3′. Κατόπιν ρίχνετε τα ντοματάκια κονσέρβας, το κρασί και τον κύβο των λαχανικών και αφήνετε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί.
  5. Ξεφλουδίζετε τις ώριμες ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά και τις ψιλοκόβετε. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Κατόπιν τις ανακατεύετε με το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και τις ρίχνετε στο ταψί. Προσθέτετε τέλος τις λιαστές ντομάτες και το ταμπάσκο.
  6. Ανακατεύετε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C, 50′ περίπου. Τα τελευταία 10 -15′ αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού.
  8. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης