Το κοτόπουλο “Τεριάκι” είναι ένα κλασικό ιαπωνικό πιάτο που φτιάχνεται με κοτόπουλο, σάλτσα σόγιας, ξηρά φρούτα, μπαχαρικά και λαχανικά. Είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα, που είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.
PrintΚοτόπουλο “Τεριάκι”
Γνήσια Ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο “Τεριάκι”. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- Total Time: 45 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 3 κοτόπουλα πολύ μικρά
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
- 2/3 φλιτζάνια σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές σούπαςούπας ξηρό τσέρι
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 κουταλιές σούπας τζίντζερ σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάζετε την πέτσα από τα κοτόπουλα και τα κόβετε στη μέοη. Τα χτυπάτε ελαφρά από την εξωτερική μεριά για να πλατύνουν. Τα βάζετε σε ταψάκι.
- Σε μπωλ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά καιπεριχύνετε μ’ αυτό το μείγμα τα κοτόπουλα. Τ’ αφήνετε να μείνουν 2 ώρες περίπου, γυρνώντας τα πολλές φορές από όλες τις μεριές.
- Ζεσταίνετε το γκριλ του φούρνου.
- Βγάζετε τα κοτόπουλα από το ταψάκι στραγγιχτά και τα βάζετε σ’ ένα πυρέξ. Τοποθετείτε το πυρέξ με τα κοτόπουλα σε απόσταση 15 πόντων από την εστία της φωτιάς. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε 25 λεπτά από κάθε πλευρά. Όση ώρα ψήνονται, τα αλείφετε κάθε τόσο με το μίγμα στο οποίο τα είχατε βουτήξει.
- Τα σερβίρετε ζεστά, περιχυμένα με το ζουμί τους.
- Τα συνοδεύετε με άσπρο ρύζι βραστό ή διάφορα σωταρισμένα λαχανικά.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ασιατική
Keywords: Κοτόπουλο, Τεριάκι