Κοτόπουλο Τεριάκι: ένα κλασικό ιαπωνικό πιάτο

Κοτόπουλο Τεριάκι: ένα κλασικό ιαπωνικό πιάτο

Το κοτόπουλο “Τεριάκι” είναι ένα κλασικό ιαπωνικό πιάτο που φτιάχνεται με κοτόπουλο, σάλτσα σόγιας, ξηρά φρούτα, μπαχαρικά και λαχανικά. Είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα, που είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο “Τεριάκι”

Γνήσια Ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο “Τεριάκι”. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 3 κοτόπουλα πολύ μικρά
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2/3 φλιτζάνια σάλτσα σόγιας
  • 4 κουταλιές σούπαςούπας ξηρό τσέρι
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιές σούπας τζίντζερ σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε την πέτσα από τα κοτόπουλα και τα κόβετε στη μέοη. Τα χτυπάτε ελαφρά από την εξωτερική μεριά για να πλατύνουν. Τα βάζετε σε ταψάκι.
  2. Σε μπωλ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά καιπεριχύνετε μ’ αυτό το μείγμα τα κοτόπουλα. Τ’ αφήνετε να μείνουν 2 ώρες περίπου, γυρνώντας τα πολλές φορές από όλες τις μεριές.
  3. Ζεσταίνετε το γκριλ του φούρνου.
  4. Βγάζετε τα κοτόπουλα από το ταψάκι στραγγιχτά και τα βάζετε σ’ ένα πυρέξ. Τοποθετείτε το πυρέξ με τα κοτόπουλα σε απόσταση 15 πόντων από την εστία της φωτιάς. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε 25 λεπτά από κάθε πλευρά. Όση ώρα ψήνονται, τα αλείφετε κάθε τόσο με το μίγμα στο οποίο τα είχατε βουτήξει.
  5. Τα σερβίρετε ζεστά, περιχυμένα με το ζουμί τους.
  6. Τα συνοδεύετε με άσπρο ρύζι βραστό ή διάφορα σωταρισμένα λαχανικά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ασιατική

Keywords: Κοτόπουλο, Τεριάκι

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης