Φορμάκια με κρέμα γάλακτος: ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει

φορμάκια με κρέμα γάλακτος

Τα φορμάκια με κρέμα γάλακτος είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει. Η απαλή και κρεμώδης κρέμα γάλακτος σε συνδυασμό με τα φρέσκα φρούτα δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα απολαυστικό και ανάλαφρο.

Σε αυτή τη συνταγή, η κρέμα γάλακτος φτιάχνεται με γάλα, ζάχαρη, ζελατίνη και βανίλια. Τα φρούτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι όποια θέλετε, ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας.

Τα φορμάκια με κρέμα γάλακτος είναι ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ως σνακ. Είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για μια επίσημη περίσταση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φορμάκια με κρέμα γάλακτος

Μια ακόμη εξαιρετική συνταγή για φορμάκια με κρέμα γάλακτος. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και ζήστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 2 αυγά και 2 κρόκοι
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • Εσάνς βανίλιας
  • Αλάτι
  • Φρούτα του δάσους και σαντιγί (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι αναμείξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και μια σταγόνα βανίλια. Μόλις αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για μισή ώρα.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό λιώστε 100 γραμμάρια ζάχαρη και αφήστε τη σε δυνατή φωτιά για να γίνει καραμέλα (10 λεπτά, περίπου). Μοιράστε την καραμέλα σε ατομικά φορμάκια και αφήστε τη να κρυώσει.
  3. Χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε τα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Μοιράστε την κρέμα στα φορμάκια και ψήστε τη σε μπεν μαρί, στους 180°C, για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί και φρούτα του δάσους σε χυμό λεμονιού.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Category: Επιδόρπιο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης