Γιουβέτσι με θαλασσινά: μια νόστιμη επιλογή για το πιάτο σας

Γιουβέτσι με θαλασσινά: μια νόστιμη επιλογή για το πιάτο σας

Το γιουβέτσι με θαλασσινά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά. Είναι ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γιουβέτσι με θαλασσινά: μια νόστιμη επιλογή για το πιάτο σας

Άλλη μια υπέροχη και γευστική συνταγή για καλοφαγάδες. Δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη συνταγή, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια Μανεστράκι
  • 600 γραμμάρια καραβίδες φρέσκες
  • 800 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 600 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια ντοματοχυμό ελαφρά συμπυκνωμένο
  • 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγη πάπρικα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες 2′-3′ μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κρασί και τον ντοματοχυμό και βράζετε 10′.
  2. Ρίχνετε κατόπιν τα φρέσκα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και την πάπρικα.
  3. Συνεχίζετε το βράσιμο 15′ ανακατεύοντας. Στο τέλος βάζετε το μαϊντανό, τις καραβίδες και τις γαρίδες και βράζετε 2′-3′ ακόμη.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και προσθέτετε τόσο νερό ώστε η αναλογία με το μανεστράκι να είναι 4 προς 1.
  5. Ψήνετε στο φούρνο και μόλις το ζουμί κοχλάσει ρίχνετε το μανεστράκι.
  6. Ψήνετε 20′-25′ στους 160°C -170 ανακατεύοντας συχνά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης