Το γιουβέτσι με θαλασσινά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά. Είναι ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.
PrintΓιουβέτσι με θαλασσινά: μια νόστιμη επιλογή για το πιάτο σας
Άλλη μια υπέροχη και γευστική συνταγή για καλοφαγάδες. Δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη συνταγή, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Καλή Επιτυχία!
- Total Time: 45 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 400 γραμμάρια Μανεστράκι
- 600 γραμμάρια καραβίδες φρέσκες
- 800 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 600 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια ντοματοχυμό ελαφρά συμπυκνωμένο
- 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- λίγη πάπρικα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες 2′-3′ μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κρασί και τον ντοματοχυμό και βράζετε 10′.
- Ρίχνετε κατόπιν τα φρέσκα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και την πάπρικα.
- Συνεχίζετε το βράσιμο 15′ ανακατεύοντας. Στο τέλος βάζετε το μαϊντανό, τις καραβίδες και τις γαρίδες και βράζετε 2′-3′ ακόμη.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και προσθέτετε τόσο νερό ώστε η αναλογία με το μανεστράκι να είναι 4 προς 1.
- Ψήνετε στο φούρνο και μόλις το ζουμί κοχλάσει ρίχνετε το μανεστράκι.
- Ψήνετε 20′-25′ στους 160°C -170 ανακατεύοντας συχνά.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική