Τορτιλιόνι με λαχανάκια Βρυξελλών: μια διαφορετική συνταγή

Τορτιλιόνι με λαχανάκια Βρυξελλών: μια διαφορετική συνταγή

Το τορτιλιόνι με λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα πρωτότυπο και νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά με τα λαχανάκια Βρυξελλών, ένα λαχανικό που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη δημοτικότητα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τορτιλιόνι με λαχανάκια Βρυξελλών

Μια ακόμη πολύ ιδιαίτερη και γευστική συνταγή που διαλέξαμε για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δώστε λίγη προσοχή στις οδηγίες μας και Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 400 γραμμάρια τορτιλιόνι, ριγκατόνι ή άλλο χοντρό ζυμαρικό
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 23 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 120 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μπούκοβο
  • 200 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών ή μπρόκολο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 180 γραμμάρια σκληρό πικάντικο τυρί (σε φλούδες)
  • αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε 7′-8′ τα λαχανάκια Βρυξελλών ή το μπρόκολο και τα στραγγίζετε καλά. Τα σοτάρετε ελαφρά στο βούτυρο και τα αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνει το λάδι και προσθέτετε το μπούκοβο και το κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  2. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν ρίχνετε το μπέικον και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά 2′. Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά και τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το μπέικον και τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε 6′-7′, ανακατεύοντας συχνά, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαϊντανό.
  3. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα λαχανάκια Βρυξελών και πασπαλίζετε με το τυρί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης