Ινδικό κοτόπουλο Ταντούρι: γνήσια ινδική συνταγή

Κοτόπουλο Ταντούρι

Το ινδικό κοτόπουλο με την μέθοδο Ταντούρι είναι μια αρκετά διαδεδομένη συνταγή όχι μόνο στην Ινδία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Μάθετε το γιατί.

Η συνταγή για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι είναι γεμάτη αρωματικά μπαχαρικά και εξωτική γεύση. Αν και δεν θεωρείται ιδιαίτερα εύκολη, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να παρασκευάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Αυτό το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι θα σας ταξιδέψει με τις αρωματικές γεύσεις και είναι ιδανικό για ένα εξωτικό γεύμα στο σπίτι.

Εξωτική γεύση, απλά στην κουζίνα σας! Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι ενώνει τον χυμό και τα αρώματα της Ινδίας με την τρυφερότητα του κοτόπουλου. Μπορεί να μην είναι η πιο απλή συνταγή, αλλά με λίγη προσοχή και αγάπη, θα δημιουργήσετε ένα γευστικό γεύμα που θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και αφήστε το Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι να σας ταξιδέψει σε μια κουλτούρα αρωμάτων και γεύσεων. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ινδικό κοτόπουλο ταντούρι

Άλλη μια παραδοσιακή συνταγή για ινδικό κοτόπουλο ταντούρι. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα εύκολη συνταγή. Αν ακολουθήσετε όμως τις οδηγίες μας τότε θα χαρίσετε εξωτικές γεύσεις τόσο σε σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 85 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 6 μερίδες κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)

Για τη μαρινάδα:

  • 4 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδα
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόνη κάρδαμο
  • 1 κουταλιές γλυκού τουρμέρικ ή κουρκουμάς
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
  • 1/4 κουταλιές σούπας σπασμένοι σπόροι πιπεριάς (μπούκοβο)
  • 1/4 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι
  • χυμό από μισό λεμόνι

Συνοδευτικά:

  • ντομάτες
  • λεμόνια
  • κρεμμύδια σε φέτες
  • ρύζι ατμού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μερίδες του κοτόπουλου και αφαιρείτε την πέτσα. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Χαράσσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  2. Αναμειγνύετε σε ένα φλιτζάνια όλα τα μπαχαρικά σε σκόνη μαζί με το νερό και τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτετε και το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και τα αναμειγνύετε.
  4. Βάζετε μέσα στο μπολ τις μερίδες του κοτόπουλου και τις αλείφετε με τη μαρινάδα.
  5. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για 12 ώρες τουλάχιστον. Κατά διαστήματα γυρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα για να μη στεγνώσουν.
  6. Βάζετε τις φέτες του κρεμμυδιού μέσα σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια στο ψυγείο. Βγάζετε τις μερίδες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50′ περίπου.
  7. Γυρίζετε τις μερίδες μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος να ροδίσουν παντού.
  8. Σερβίρετε το κοτόπουλο με φέτες ντομάτας, λεμόνι και δροσερό κρεμμύδι από το ψυγείο.
  9. Συνοδεύεται με ρύζι ατμού.
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 55 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ινδική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 200

Keywords: Κοτόπουλο, ταντούρι,

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης