Τραχανόπιτα: απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για όλους

Τραχανόπιτα: απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για όλους

Παρουσιάζουμε μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για την Τραχανόπιτα, ένα παραδοσιακό εδέσμα που θα σας γοητεύσει με τη γεύση και τη θρεπτική του αξία.

Η Τραχανόπιτα είναι μια παραδοσιακή, νόστιμη, και θρεπτική συνταγή που μπορεί να απολαμβάνεται σε πολλές περιστάσεις. Πρόκειται για μια πίτα με φύλλα κρούστας που γεμίζεται με τραχανά, φέτα και αυγά, και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει μια υπέροχα χρυσή επιφάνεια.

Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί πολλά υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτική αξία. Ο τραχανάς είναι ένα είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού που προσθέτει υφή και γεύση στην πίτα. Το αυγό και η φέτα προσφέρουν πρωτεΐνες και ασβέστιο, καθιστώντας αυτήν τη συνταγή ιδανική για ένα θρεπτικό γεύμα.

Το κυρίως πιάτο έχει περίπου 235 θερμίδες ανά μερίδα, προσφέροντας ενέργεια και θρεπτικές ουσίες. Μπορεί να σερβίρεται ζεστό ως κυρίως πιάτο σε ένα γεύμα ή ως ελαφρύ γεύμα και συνοδεύεται με φρέσκες ντομάτες, λεμόνι και δροσερό κρεμμύδι για να δώσετε έναν ακόμη πιο απολαυστικό χαρακτήρα.

Εάν αναζητάτε μια συνταγή που ενώνει απλότητα, γεύση και θρεπτική αξία, η Τραχανόπιτα είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα σας ικανοποιήσει. Πρόκειται για ένα γευστικό γεύμα που μπορεί να απολαμβάνεται σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη πίτα που καλύπτει την επιθυμία για κάτι λαχταριστό και θρεπτικό.

Καλή όρεξη

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τραχανόπιτα

Πολύ νόστιμη και θρεπτική πίτα για όλους. Ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 80 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 2 φλιτζάνια τραχανά
  • 8 αυγά
  • 600 γραμμάρια τυρί φέτα
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον τραχανά σε μια λεκάνη, χτυπάτε τα αυγά και το προσθέτετε. Ρίχνετε το τυρί λιωμένο με ένα πιρούνι, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί Νο 34 με βούτυρο. Παίρνετε ένα φύλλο, το αλείφετε καλά με βούτυρο και βάζετε κατά μήκος λίγο μείγμα τραχανά. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε σε σχήμα σαλίγκαρου και το τοποθετείτε στο ταψί. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπο φύλλα και το υπόλοιπο μείγμα κατά τον ίδιο τρόπο. Αλείφετε την πίτα με βούτυρο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 235
  • Fat: 11 gr
  • Saturated Fat: 6 gr

Keywords: Τραχανόπιτα

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης