Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι: θαλασσινή νοστιμιά για όλους

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι: θαλασσινή νοστιμιά για όλους

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι: Μια Απόλαυση για το Ανοιξιάτικο ή Καλοκαιρινό Τραπέζι

Τα καλαμάρια ως γεμιστά με ρύζι, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό πιάτο. Με φρέσκα καλαμάρια και μια γεύση που ξυπνά τις αισθήσεις, αυτή η συνταγή είναι σίγουρα κάτι που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας πόθους.

Για να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα καλαμάρια γεμιστά, αρχίζετε με τον καθαρισμό των καλαμαριών, αφαιρώντας το κεφάλι και κόβοντάς τα σε ροδέλες. Στη συνέχεια, σοτάρετε κρεμμύδι, σκόρδο και μουστάκια από τα καλαμάρια σε λάδι και τα σβήνετε με κρασί και ντομάτα πελτέ. Προσθέτετε μαϊντανό και νερό, και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.

Έπειτα, προσθέτετε το ρύζι και περιμένετε να φουσκώσει. Αγκαλιάζετε τα καλαμάρια με το χυλό, ράβετε την πάνω πλευρά, και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Προσθέτετε την υπόλοιπη γέμιση και νερό στο ταψί, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Αυτά τα καλαμάρια γεμιστά είναι ιδανικά για ένα γιορτινό γεύμα ή μια ηλιόλουστη μέρα στην αυλή. Με ένα κομμάτι λεμόνι και λίγη παρέα, αυτή η συνταγή θα φέρει το ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό αίσθημα στο τραπέζι σας. Απολαύστε τα!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι: Μια Απόλαυση για το Ανοιξιάτικο ή Καλοκαιρινό Τραπέζι

  • Total Time: 90 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 καλαμάρια από 300-400 γραμμάρια το καθένα
  • (τα καλαμάρια είναι προτιμότερο να είναι φρέσκα)
  • 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο, για πιλάφι
  • 1/2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τραβώντας το κεφάλι προς τα πάνω για να μη σκίσουμε καθόλου το κορμί. Τα πλένουμε πολύ καλά.
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από λίγο τα ψιλοκομμένα μουστάκια. Σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  3. Αφού λιγοστέψει η σάλτσα, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό.
  4. Μόλις πάρει βράση αυτό το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά.
  5. Περιμένουμε λίγο να φουσκώσει το ρύζι. Με ένα κουταλιές γλυκού γεμίζουμε τα καλαμάρια σαν να γεμίζουμε ντομάτες γεμιστές. Ράβουμε με βελόνι και χοντρή κλωστή την πάνω μεριά από τα καλαμάρια για να μη φύγει η γέμιση.
  6. Θα περισσέψει λίγη γέμιση και θα περισσέψουν και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια.
  7. Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ταψί και βάζουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, τα υπόλοιπα μουστάκια και περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 70 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Καλαμάρια, γεμιστά

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης