Μια υπέροχη και γευστική πρόταση για ένα κατσίκι σκορδάτο, σκέτη απόλαυση.
Το κατσίκι σκορδάτο που σας προτείνουμε, έχει κάποια δυσκολία στην παρασκευή του. Εσείς ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε και θα τα καταφέρετε.
Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε αρώματα και γεύση και αποτελεί ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό στην ελληνική κουζίνα. Καλή επιτυχία.
PrintΚατσίκι σκορδάτο
Κατσίκι σκορδάτο: μια υπέροχη γευστική πρόταση
- Total Time: 3 hours 25 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 2 κιλά κατσίκι
- 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 λεμονόκουπα
- 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το κρέας και το στραγγίζετε. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και βάζετε στη μέση το κρέας, με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
- Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τρίβετε με μια λεμονόκουπα το κρέας.
- Βάζετε σε μπολ το σκόρδο, αλάτι, αρκετό πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύετε και αλείφετε το κρέας με το μείγμα.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, το σκεπάζετε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 1/2 – 3 ώρες.
- Στη μέση του ψησίματος, γυρίζετε το κρέας από την άλλη. Παίρνετε κατά διαστήματα κουταλιές σούπας από το ζωμό του και το περιβρέχετε, για να μη στεγνώσει και για να πάρει γεύση από το σκόρδο.
- Αφαιρείτε το καπάκι και αφήνετε το κρέας να ροδίσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
- Το σερβίρετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 3 hours
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική