Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε
Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας με αυθεντική γεύση και πλούσια υφή. Ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε αυτήν τη νοστιμότατη λιχουδιά. Το κέικ σοκολάτας που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας!
PrintΚέικ σοκολάτας με γλάσσο σοκολάτας
Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας με αυθεντική γεύση και πλούσια υφή. Ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε αυτήν τη νοστιμότατη λιχουδιά!
- Total Time: 70 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 8 αβγά, (βάλτε χώρια τα ασπράδια και τους κρόκους)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 165 γρ. βούτυρο
- 370 γρ. κουβερτούρα (3 συσκευασίες)
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. λικέρ κακάο ή καφέ
- 2 κ.γ. κοφτές κανέλα
- 1 στικ βανίλια
- Για το γλάσο:
- 170 γρ. κουβερτούρα
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μέλι
- Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέστε το βούτυρο, τους κρόκους έναν-έναν, την κανέλα, το αλεύρι, το λικέρ, και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Προετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, βουτυρώντας και αλευρώντας την.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C-180° C για 40′-45′.
- Αφού ψηθεί, αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το απελευθερώσετε από τη φόρμα.
- Ενώ περιμένετε, ετοιμάστε το γλάσο: Λιώστε την κουβερτούρα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, και ανακατέψτε.
- Καλύψτε το κέικ με το γλάσο και προσθέστε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για διακόσμηση.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 45 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!