Πουτίγκα με δύο κρέμες και καρύδια της Χιονίας: σούπερ γλυκό

Πουτίγκα με δύο κρέμες και καρύδια της Χιονίας: σούπερ γλυκό

Η πουτίγκα με δύο κρέμες και καρύδια της Χιονίας είναι ένα απολαυστικό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα γλυκό που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επιδόρπιο ή σνακ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πουτίγκα με δύο κρέμες και καρύδια της Χιονίας

Μια εξαιρετικά νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή που μας έδωσε η φίλη μας η Χιονία την οποία και ευχαριστούμε! Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 16

Υλικά

Για την μαρέγκα

  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό από φρέσκο λεμόνι

Για το παντεσπάνι

  • 1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 ποτήρι νερού καρύδια τριμένα
  • 1 μπεικιν
  • 1 κουταλιές γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιές σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιές σούπας κακάο

Για το σιρόπι

  • 4 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)

Για την 1η κρέμα

  • 1 κρέμα σαντυγί μόρφατ (τενεκεδάκι)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες (σκόνη)

Για την 2η κρέμα

  • 1/2 βούτυρο π.χ βιτάμ
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι γεμάτα
  • 1 ποτήρι νερού γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη (4 αν το θέλουμε πιο γλυκό)

Εκτέλεση

Για την μαρέγκα

  1. Σε ένα μεγάλο μίξερ βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη το χυμό λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα

Για το παντεσπάνι

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μπεικιν, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το κακάο.
  2. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί μικρότερα από τα κανονικά.
  5. Ψήνουμε στους 185C για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα και τα βράζουμε όλα μαζί.
  2. Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση, βράζουμε για άλλα 3 λεπτά και σβύνουμε τη φωτιά.
  3. Αδειάζουμε το σιρόπι με την βοήθεια μιας κουτάλας στο μείγμα του ταψιού.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο για να “καθήσει” σωστά το σιρόπι.

Για την 1η κρέμα

  1. Χτυπάμε καλά την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει (περιπου 15-20λεπτά) και την αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά.
  2. Το μίγμα αυτό το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί μέχρι να γίνει η 2η κρέμα

Για την 2η κρέμα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι και σε σχετικά σιγανή φωτιά, λειώνουμε το βούτηρο βούτυρο π.χ βιτάμ και ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια σφιχτή σχετικά κρέμα.
  2. Βάζουμε μια μεμβράνη από ζελατίνα για να μη πιάσει “πέτσα”.
  3. Μόλις κρυώσει, το χτυπάμε μαζί με την 1η κρέμα και το απλώνουμε στο ταψι μας.
  4. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον ένα 3 ωρο να κρυώσει.
  5. Σερβίρουμε με πασπαλιστή κανέλα και τριμένα καρύδια (προαιρετικά)
  6. Καλή σας επιτυχία!
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης