Προφιτερόλ με σάλτσα φράουλας: νόστιμο και γιορτινό γλυκό

προφιτερολ με σάλτσα φράουλα

Το προφιτερόλ με σάλτσα φράουλας είναι ένα νόστιμο και γιορτινό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Η τραγανή ζύμη, η πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής και η αρωματική σάλτσα φράουλας, συνδυάζονται τέλεια, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Προφιτερόλ με σάλτσα φράουλας

Μια εξαιρετική και σχετικά σπάνια συνταγή για προφιτερόλ με σάλτσα φράουλας. Οπως θα δείτε, δεν χαρακτιρίζεται εύκολη συνταγή. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας κατά γράμμα, σίγουρα θα τα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6

Υλικά

Για τα Σου:

  • 1 φλιτζάνια νερό (250 ml..)
  • 65 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
  • 125 γραμμάρια Αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • αλάτι ελάχιστο

Για τη γέμιση:

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί κρεμώδη
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ροδόνερο

Για τη σάλτσα φράουλας:

  • 400 γραμμάρια φράουλες
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη:

  1. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε όλο το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  2. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το πρώτο αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν απορροφηθεί εντελώς από το μείγμα, προσθέτετε τρία αυγά ακόμη (ένα ένα) ανακατεύοντας πάντα ζωηρά.
  3. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και κόβετε μικρές ποσότητες ζύμης, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Χτυπάτε το τελευταίο αυγό με λίγο γάλα, αλείφετε τα σου και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη σάλτσα: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τις φράουλες και διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Ετοιμάζετε και τη γέμιση: Χτυπάτε την κρεμώδη σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει, αρωματίζετε με το ροδόνερο και προσθέτετε τη ζάχαρη και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, να ενωθούν τα υλικά. Ξαναβάζετε στο ψυγείο. Ανοίγετε τα σου και γεμίζετε με κρέμα. Σχηματίζετε πυραμίδα με σου και περιχύνετε με σάλτσα και φρούτα.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης