Ψαρονέφρι χοιρινό με σταφύλια: απόλαυση χωρίς όρια

Ψαρονέφρι χοιρινό με σταφύλια: απόλαυση χωρίς όρια

Το ψαρονέφρι χοιρινό με σταφύλια είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα για όλη την οικογένεια. Η γλυκιά γεύση των σταφυλιών ταιριάζει τέλεια με το χοιρινό και δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψαρονέφρι χοιρινό με σταφύλια

Αλλη μια πολύ νόστιμη συνταγή για ψαρονέφρι χοιρινό με σταφύλια. Σχετικά εύκολο στην παρασκευή, προσφέρει νέα γεύση στο ψαρονέφρι. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι (160180 γραμμάρια το καθένα)
  • 200 γραμμάρια ρώγες κόκκινου σταφυλιού (φράουλα)
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό από φρέσκα σταφύλια
  • 1 κουταλιές σούπας ξανθές σταφίδες
  • 1 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • λίγο αλεύρι
  • 50ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε ελαφρά. Μουσκεύετε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό. Πλένετε καλά τις ρώγες σταφυλιών.
  2. Ζεσταίνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε τα φιλετάκια. Προσθέτετε το χυμό σταφυλιών και το κρασί και βράζετε 10′. Κατόπιν βάζετε τις ρόγες των σταφυλιών, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο 10′-15′.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης