Ριζότο με Ζαμπόν, Ελιές και Μανιτάρια σε μια νόστιμη Συνταγή

Ριζότο με Ζαμπόν, Ελιές και Μανιτάρια σε μια νόστιμη Συνταγή

Ανακαλύψτε μια απλή και γρήγορη συνταγή για ριζότο με εξαιρετική γεύση. Το ρύζι σοτάρεται με βούτυρο και συνοδεύεται από κρεμμύδι, ζαμπόν, ελιές και μανιτάρια, όλα αυτά βράζουν σε λευκό κρασί και ζωμό κότας. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο

Πολύ απλή, εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ριζότο. Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες μας και χαρίστε νέα γεύση σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • μερικές γεμιστές ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα
  • 1 ποτήρι του κρασιού, κρασί άσπρο
  • 3 1/2 φλυτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κότας

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το ρύζι με ζεστό νερό και το σοτάρετε με το βούτυρο στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το ζαμπόν, τις ελιές και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το νερό και τον κύβο. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το ρύζι για 10 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Ριζότο, ζαμπόν, ελιές, μανιτάρια

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης