Τα σουηδέζικα σουβλάκια με συκώτι είναι ένας διαφορετικός μεζές που είναι ιδανικό για την ψησταριά. Είναι ένα μεζέ που είναι νόστιμο και χορταστικό, και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
PrintΣουηδέζικα σουβλάκια με συκώτι
Θέλετε να αλλάξετε συνήθειες στην ψησταριά με κάρβουνα; Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε. Αγαπημένος μεζές στην Σουηδία όπως μας πληροφόρησε ο φίλος μας Γιώργος που μας την έστειλε. Εσείς ακουλουθήστε απλά τις οδηγίες του και καλή σας όρεξη!
- Total Time: 40 mins
- Yield: 10
Υλικά
- 400 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
- δυόσμος
- μαύρο πιπέρι-αλάτι
- 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 μικρά ξινόμηλα
- 12 δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
- 3 κουταλιές σούπας λάδι,
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Εκτέλεση
- Πλένετε το συκώτι, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε κύβους. Τους πασπαλίζετε με δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τους τυλίγετε τον καθένα σ’ ένα μικρό κομμάτι μπέικον.
- Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια. Μετά κόβετε τα τέταρτα μια φορά οριζόντια.
- Περνάτε στα καλαμάκια το συκώτι εναλλάξ με τα μήλα και τα δαμάσκηνα και τ’ αλείφετε με λάδι.
- Τα ψήνετε στην ψησταριά ή στο γκριλ ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανιστό το μπέικον.
- Τα σερβίρετε σε ζεστή πιατέλα.
- Ζεσταίνετε το κονιάκ το ανάβετε και περιχύνετε μ’ αυτό τα σουβλάκια.
- Σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε μαζί σαλάτα με σικορέ και παντζάρια τουρσί.
- Τελειώστε το γεύμα μ’ ένα κονιάκ.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Σουηδική