Ταλιατέλες με Καπνιστό Σολομό: ένα ξεχωριστό πιάτο για όλους

Ταλιατέλες με Καπνιστό Σολομό: ένα ξεχωριστό πιάτο για όλους

Οι ταλιατέλες είναι μια απόλαυση, ιδανικές για όλες τις περιστάσεις. Σε συνδυασμό με τον αρωματικό καπνιστό σολομό, αυτή η συνταγή γίνεται μία ανανεωτική εμπειρία γεύσης. Ακολουθήστε τις ακριβείς οδηγίες για ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ταλιατέλες με Καπνιστό Σολομό

Οι ταλιατέλες είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό και χρησιμοποιείται τόσο σαν ορεκτικό μαζί με άλλα υλικά όσο και σαν κύριο πιάτο με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι μια νόστιμη παραλλαγή αλλά θέλει λίγη προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σπαράγγια
  • 200 γραμμάρια καπνιστός σολομός σε φέτες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 400 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 1 κουταλιές σούπας αβγοτάραχο σολομού
  • 1 κουταλιές γλυκού κάπαρη στραγγισμένη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα σπαράγγια σε τεμάχια 3 εκ. Βράστε τα, στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
  3. Κόψτε το σολομό σε λωρίδες 2 εκ,
  4. Ζεστάνετε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίξτε το μπράντι, αφήστε για 1 λεπτό και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον πελτέ και το ταμπάσκο,
  6. Αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει η σάλτσα.
  7. Τέλος, προσθέστε τα σπαράγγια, το σολομό και τον άνηθο.
  8. Σερβίρετε, περιχύνοντας τα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίξτε το αβγοτάραχο και την κάπαρη.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης