Η Τάρτα με μπρόκολο και τυρί, είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα του μπροκόλου με την εκλεπτυσμένη γεύση του τυριού. Αυτή η μεσογειακή πρόταση θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των λαχταριστών ορεκτικών και θα προσφέρει μια νόστιμη επιλογή για οποιαδήποτε περίσταση.
PrintΤάρτα με μπρόκολο και τυρί
Άλλη μία μεσογειακής προέλευσης συνταγή για τάρτα με μπρόκολο και τυρί. Φανταστικό ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε γευστικά τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 1 hour 10 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 2 μελιτζάνες σε ροδέλες
- 160 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
- 2 αυγά χτυπημένα
- 80 γραμμάριαροκφόρ λειωμένο
- 80 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- Αλάτι
- πιπέρι
- 2 φύλλα κουρού
- 1 μπροκολάκι βρασμένο και σοταρισμένο
- 5 κουταλιές σούπας λάδι καλό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
- Στραγγίζετε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτετε στο μπρόκολο το ροκφόρ και ανακατεύετε.
- Στρώνετε σε οβάλ ταψάκι το ένα φύλλο ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά και τρυπάτε σε διάφορα σημεία. Σκορπίζετε αρκετή κεφαλογραβιέρα. Στρώνετε τα λαχανικά και το μίγμα με το μπρόκολο και το ροκφόρ. Χτυπάτε τα αυγά με αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα τυριά και απλώνετε από πάνω. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Κόβετε τα περισσεύματα και φτιάχνετε σχέδια. Κολλάτε τις άκρες με βρεγμένα δάχτυλα και ψήνετε την πίτα 1 ώρα.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 1 hour
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική