Τορτίγιες: ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ

Τορτίγιες: ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ

Οι τορτίγιες είναι ένα νόστιμο και versatile φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ ή μεσημεριανό γεύμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τορτίγιες απλή συνταγή

Ιδιαίτερα απλή συνταγή για γρήγορο και εύκολο σνακ και βάση για άλλα υλικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 11 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ψιλό καλαμποκάλευρο
  • 225 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Προσθέτετε σταδιακό το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μ’ ένα πιρούνι μέχρι να υγρανθεί καλά το μείγμα και να αποκτήσει κάποια συνοχή. Προσθέτετε κι άλλο νερό αν χρειάζεται, 1 κουταλιές σούπας τη φορά.
  3. Πλάθετε ελαφρά τη ζύμη στο σχήμα μπάλας. Τη ζυμώνετε μέσα στο μπολ, με το ένα χέρι, μέχρι η επιφάνεια της να γίνει λεία και χωρίς σκασίματα.
  4. Τη βγάζετε από το μπολ, τη χωρίζετε σε 12 ίσα μέρη και πλάθετε το καθένα από αυτά σε μπαλάκι. Καλύπτετε μ’ ένα υγρό πανί τα προηγούμενα όσο πλάθετε τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν. Κάνετε επίπεδα με τον πλάστη τα μπαλάκια της ζύμης.
  5. Βάζετε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόχαρτο κι ανοίγετε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 15 εκ. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι να κάψει λάδι και τηγανίζετε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης αφού πρώτα αφαιρέσετε το πάνω κομμάτι το λαδόχαρτο και μετά το κάτω. Τηγανίζετε για 30″ ή μέχρι να γυρίσουν οι άκρες.
  6. Γυρίζετε από την άλλη και πιέζετε την τορτίγια με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθούν από κάτω φουσκάλες. Γυρίζετε ξανά την τορτίγια και την τηγανίζετε μέχρι να καφετίσει ελαφρά. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και κρατάτε ζεστή μέχρι να γίνουν και οι υπόλοιπες.
  7. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τορτίγια για βάση πίτσας, την φτιάχνεται ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας, με μεγαλύτερο πάχος της ζύμης, την τηγανίζετε και την χρησιμοποιήτε αφού έχει κρυώσει.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 1 min
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Mexican

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης